2012. augusztus 19., vasárnap

Lolita stílusok: Sweet Lolita

A sweet, mint egyértelmű, a lehető legcukibb kinézetre hajaz. Ők nem folyamatosan figyelő, kifinomult porcelánbabák, hanem inkább cukormázas hercegnők akarnak lenni. Igazándiból a Classic egyenes ágú leszármazottja a stílus, de a Mana-féle fordulat után komolyan megváltozott. Ha megnézzük a régi és mostani ruhákat, itt a legszembetűnőbb az eltérés. Legfőképp talán amiatt, hogy a csipkét felváltotta a fodor és a print.

Főbb színek: Rózsaszín, babakék, menta, levendula, fehér, Bittersweetnél fekete vagy sötétebb lila, piros is előfordulhat.
Főbb minták: Kastélyok, királylányok, kutyusok/cicusok, parfümös üvegek, gyümölcsök, sütik, csoki (Melting Chocolate mentában *.*), kozmetikumok, masnik, pónik, virágok...

A legtöbbször harang alakú szoknya jellemző rá, de mostanában kezdenek bejönni a rövidebb (!!!) A-alakúak is. Itt a legtöbb a kiegészítő a fő stílusokon belül, a legtöbb printhez például zokni is jár. Vagy akár táska vagy mandzsetta. Az is megszokott, hogy a Sweet Lolik nagy plüssöket cipelnek, esetleg plüss alakú a táskájuk (Usakumya feketében~ meghódít engem is a macinyuszi?)

A bittersweet félúton áll a sweet és a goth között, sokan nem is ismerik el igazi alstílusnak. Minden esetre jó, hogy a Gothon kívül is hordhatok feketét. A legjobb pedig, hogy egyetlen ruhából nagyon cukkerédes überkawaii csodát és sötét, gótikus porcelánbabát is alkothatunk! Példa az én virágos JSK-m, ami fekete blúzzal/harisnyával, magassarkúval sokkal érettebb és sötétebb látszatot kelt, mint fehér felsővel, zoknival és heart buckle-el. És a kiegészítők itt még be sem léptek ;)

Problémák: a cukiság megragadta az animerendezők/mangarajzolók fantáziáját, akik loliszerű ruhákat adtak a (legtöbbször shoujo) karakterekre. Ez még oké, de a kedves közönség gyakran összekeveri a kettőt, SŐT, még komoly márkák is csinálnak csak cosplaynek nevezhető ruhákat. Ezek, és a conok tömege vitték bele a cicafüleket és a maid-ruhákat, kötényeket a kezdők ruhatárába. A fenti kép designversenyt nyert Bodyline-on. Igen, ez a Rossz Bodyline.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése