2012. július 4., szerda

Lolita stílusok: Classic Lolita

A Classic több történelmi korszakból is meríthet. Persze legkézenfekvőbb a Viktoriánus divat, de akár a Rokokó vagy az Edward-kor is hathat rá. Elképesztően kidolgozottak és elegánsak ezek a ruhák, még a Lolita divaton belül is kiemelkedőek.

Főbb színek: Bézs, Törtfehér, Bordó, Mélykék, Barna, és úgy általában a meleg színek. Ritkán hordanak a Sweetre jellemző élénk színeket, de pl. a fáradt rózsaszín vagy a halvány levendula előfordulhat.

Főbb minták: Főleg a visszafogott virágminta (néha a Country felé hajlik) de akár gyümölcsök, festmények, órák, bármi, ami nem túl hivalkodó, és visszahozza a klasszikus hangulatot.


A Mary Magdalene gyártja a világ leggyönyörűbb kabátjait!

Szabás: Itt a legjellemzőbbek talán az A-vonalú szoknyák, bár mostanában kezdenek mindenhol visszajönni. A szoknya hossza minden esetben a szabályokban meghatározott legyen! Talán még itt leggyakoribb, hogy nem választják el hangsúlyosan a ruha felső részét az alsótól (Pl.: nagy masnik). Alapvetően ritkán használnak masnikat, maradnak a fodroknál és a visszafogott mennyiségű csipkénél.


Kiegészítők: Nem nagyon illenek hozzá a head-eater-bow-k, annál inkább a kalapok és bonnet-ek. Zokni helyett elegánsabb egy egyszínű vagy visszafogottan mintás harisnya viselése. Jellemző még: kesztyűk, napernyők, gyöngy- és antikolt ékszerek, legyezők.

És hogy milyen egy "rossz classic loli" ? Körülbelül ilyen:


A cipő a harisnya (ha csak nem nylon) és a blúz itt még elég jó. Bár nem látom rendesen a képen. Alapjában véve a színválasztás sem szerencsés. A piros túl rikító, fehérrel párosítva pedig mindenkinek a Télapó jut eszébe róla. A szabás és az anyag minősége sem lehet valami csúcs, és látjátok a ruha derekát? Igen, a modell csípőjén van. Ráadásul műszálas olcsó csipke... Az ernyő nem rossz ötlet, de az anyaga annak sem lehet a toppon.

Classic márkák:

Innocent World

EDIT: Nem volt véletlen hogy furcsálltam hogy az első és utolsó kép ugyanonnan van, elkövettem egy gyakorló loliként óriásinak számító hibát. A Milanoo márka az egyik legaljasabb, más márkáktól lop stock photo-kat és amikor megkapod az árut kicsit sem hasonlít rá. Valószínű az első kép is lopott. Senki se próbáljon venni tőlük semmit!!!


2 megjegyzés:

  1. Húú az első ruha valami gyönyörűséges *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a classic remekei... egyébként most veszem észre, hogy az első és a utolsó is Milanoo. Gondolom az is olyan mint a Body Line... ki kell fogni^^

      Törlés